Advertise on DISCO4.COM
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO4.COM > Webasto Fuel Burning Heater

New FBH Won't Fire Up
Post Reply  Down to end
Page 2 of 2 <12
Iceman08
 


Member Since: 22 Sep 2014
Location: Hereford
Posts: 2121

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 SE Auto Java BlackDiscovery 3

Just been having a look online, could it be off a 3.0 D4?

Edit: All the 3.0 SDV6 D4 Webasto’s on eBay are the same as the item I have. Will this be a problem fitted to my D3 as I’ll return it if so?!
   
Post #190693826th Jan 2018 9:42 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
zinke
 


Member Since: 22 Feb 2014
Location: Scunthorpe
Posts: 535

2006 Discovery 3 TDV6 S Manual Zermatt SilverDiscovery 3



As far as I know the disco 4 ones all have the sticker on the same as that one, at least all the new ones I’ve seen have.

If it works then won’t cause any problems at all Thumbs Up

Pete.
 IID, webasto software and workshop facility's available.  
Post #190694726th Jan 2018 10:01 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Iceman08
 


Member Since: 22 Sep 2014
Location: Hereford
Posts: 2121

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 SE Auto Java BlackDiscovery 3

I’ve used the FBH quite a few times over the weekend and it’s performed flawlessly. I’m still undecided on whether I should keep it or return it for a proper D3 unit? Confused
   
Post #190755528th Jan 2018 6:16 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
zinke
 


Member Since: 22 Feb 2014
Location: Scunthorpe
Posts: 535

2006 Discovery 3 TDV6 S Manual Zermatt SilverDiscovery 3

I would keep what you’ve got, you know it works and is newer than any one you will get from a d3, the fuel preheater that is in the one you have can only be a good thing if it gets really really cold.

Pete.
 IID, webasto software and workshop facility's available.  
Post #190757928th Jan 2018 7:17 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Flack
Site Sponsor 


Member Since: 06 Sep 2006
Location: Preston Lancashire
Posts: 5078

England 2007 Discovery 3 TDV6 XS Auto Stornoway GreyDiscovery 3

Swapping the board over you should be fine, if there where any problems it would have shown up on first run.

Flack Thumbs Up
 
IID Pro All D3 & D4 & RRS
Software Upgrades , Fault Diagnostics, Servicing, BAS Authorised Remap Dealer, Cam Belt Fitting Service, Mobile Service, Email or PM for more info. 
 
Post #190760728th Jan 2018 8:00 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
Iceman08
 


Member Since: 22 Sep 2014
Location: Hereford
Posts: 2121

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 SE Auto Java BlackDiscovery 3

Thats sorted then Thumbs Up

Last question.......having an older board in a newer unit won't cause any compatibility issues long term will it?
   
Post #190767928th Jan 2018 11:56 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 2 of 2 <12
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO4.COM Copyright © 2004-2018 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO4.COM is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site